Dennis & Tijn

Door Yolanda van Boven, moeder van Floor

Lieve Terre,

Ik wilde je schrijven over Dennis, de sportieve papa van je vriendin Pleun.  Die treedt binnenkort weer op als ambassadeur van Stichting Terre. Maar voor ik dat ga doen, wil ik je eerst vertellen over Tijn. Hij is vorig jaar rond de kerstdagen bekend geworden. Voor Serious Request bedacht hij een prachtige actie, ‘Heel Holland Lakt’ en daarmee bracht hij ruim 2 en half  miljoen euro bij elkaar voor het Rode Kruis. Een mooier kerstverhaal kan ik niet bedenken. 

Tijn, een jongetje van 6 jaar, wordt wereldberoemd. Tijns leven is er helaas niet langer door geworden. Vandaag is hij overleden. Hij was ziek, hij had hersenstamkanker. Iets wat zelden voorkomt,  ongeveer 15 kinderen per jaar treft en waar geen genezing voor mogelijk is. Je begrijpt nu wel waarom ik je vertel over Tijn. Bij Rett Syndroom is juist ook de hersenstam de veroorzaker van veel ellende. Verder is er overeenkomst in de zeldzaamheid, evenals in het feit dat er geen behandeling en genezing is. En dat kinderen, net als jij, op jonge leeftijd overlijden. Hard en onverbiddelijk, voor kinderen en hun gezinnen. 

Tijn werd zomaar de bekendste en beste ambassadeur voor Serious Request. Daarna namen Wendy van Dijk en Youp van het Hek het ambassadeurschap voor Stichting Semmy op zich. Die stichting is opgericht door de ouders van Semmy, die overleden  is aan de gevolgen van hersenstamkanker.  De dag nadat de BN-ers  met de verkoop van nagelLAK één miljoen euro bij elkaar hadden gehaald, overleed Tijn. Zijn leven kon, net als dat van jou, niet meer gered worden.

Toen jouw ouders in 2007 Stichting Terre oprichtten, gingen ze op zoek naar een beter leven voor jou en voor alle kinderen met Rett Syndroom. Zo werd onderzoek mogelijk en konden er therapieën ontwikkeld worden,  met als doel  dat kinderen met Rett  alles uit het leven kunnen halen wat er in zit. Jouw ouders zijn al die jaren onvermoeibaar bezig om hun droom te realiseren en hebben inmiddels zoveel bereikt. Zoveel, maar het heeft jou niet kunnen helpen. Jij overleed vorig jaar, je werd 11 jaar. Dat is verschrikkelijk. 

En toch laten jouw ouders Stichting Terre niet los. Jij bent de mooiste ambassadeur. Maar er zijn meer mensen nodig die hen daar in steunen. Het gaat uiteindelijk vooral om de centen. En die komen niet vanzelf binnen. Dennis, de vader van je Rett vriendin Pleun, is de sportiefste ambassadeur. Hij rent ieder jaar de ‘Dam tot Dam’ en staat 21 juli a.s. 62 uur op de tennisbaan om alle records te verbreken en nog meer geld voor Stichting Terre te genereren. Bijzonder dat hij zijn talent inzet om Rett Syndroom op de kaart te zetten.

Lieve Terre, dit is een ode aan alle ambassadeurs van goede doelen. Tijn voor  Serious Request, de ouders van Semmy die de strijd aanbinden tegen hersenstamkanker. Dennis, die naast de zorgen voor zijn dochter Pleun met Rett Syndroom en gesteund door zijn vrouw Marieke, steeds maar weer zijn sportieve  bijdrage levert om Stichting Terre te promoten. En tot slot natuurlijk jouw ouders, de kracht achter Stichting Terre. Niemand Rett het alleen. Dus koop ik vanavond nog een LAKje en hoop ik dat Dennis en zijn tennismaten hun record waar kunnen maken op 21 juli 2017. 

Laatste Blogs

Facebook

Associaties