Rett onderzoek tijdens COVID

Toen de universiteiten in Nederland werden gesloten vanwege COVID-19, kon dit repercussies hebben voor het fundamenteel Rett onderzoek van het GKC in samenwerking met de vakgroep Biochemie van de onderzoeksschool Carim van de Universiteit Maastricht. Immers veel onderzoekscentra moesten hun deuren tijdelijk sluiten maar tot onze grote vreugde werd er, binnen de COVID-19 richtlijnen, voor dit onderzoek een uitzondering gemaakt.

De onderzoeksters Nasim Sangani en Ana-Rita Gomes mochten onder begeleiding van prof. Chris Reutelingsperger en prof. Leopold Curfs van CARIM en GKC doorgaan met hun onderzoek. Lees hier meer over het desbetreffende onderzoek.

Voortgangsoverleg met v.l.n.r. achter Thijs de Rijk, Joep Smeets, Jacques Scheres, Leopold Curfs, Chris Reutelingsperger en voor Nathalie van der Stel, Ana-Rita Gomes, Nasim Sangani en Rob van der Stel

Gedurende COVID werden ook nieuwe samenwerkingen aangegaan. Met regelmaat werden voortgangsmeetings gepland, zowel op afstand als fysiek. Onderzoeksmonsters werden naar de Verenigde Staten gestuurd en het team werd aangevuld met data-wetenschapper Dr. Lars Eijssen om de gigabytes aan onderzoeksdata te organiseren en analyseren.