Wist U dat...

  • 1 op de 10.000 geboren meisjes het RETT SYNDROOM heeft.
  • het Rett syndroom vaker voorkomt dan de stofwisselingsziekte waarop elke pasgeboren baby, via de bekende hielprik, gecontroleerd wordt.
  • het Rett syndroom na het syndroom van down en het fragiele X syndroom de meest voorkomende aandoening is bij meisjes.
  • er maar een paar artsen in Nederland zijn die echt iets van het Rett syndroom weten.
  • Stichting Terre door de belastingdienst is aangemerkt als Algemeen Nut Beoogde Instelling waardoor doneren vaak aftrekbaar is.
  • Stichting Terre bijna geen kosten heeft. 100% van de donaties gaat rechtstreeks naar onderzoek.
In het kort...


Het syndroom van Rett is een ernstige neurologische ontwikkelingsstoornis, die vooral bij meisjes voorkomt. Bij meisjes met Rett syndroom is in het erfelijk materiaal van een van de twee X chromosomen een verandering ontstaan waardoor o.a. het ontwikkelingsstadium van de hersenstam vergelijkbaar is met die van een foetus van 26 weken. Hierdoor is de controle op de autonome functies, zoals hartritme, bloeddruk, ademhaling en aansturing van alle organen, vaak ernstig verstoord.

Bioinformatica en RETT

Bioinformatica als methode voor het zoeken naar nieuwe behandelingen van Rett Syndroom. Het Rett Expertisecentrum werkt samen met de afdeling Bioinformatica. Binnen deze samenwerking is dr. Friederike Ehrhart aangesteld als onderzoeker ten behoeve van Rett syndroom. 

some_text

Spijkerbroeken Gala voor Rett

Wat een avond! Lieve mensen van de organisatie wat mogen jullie trots zijn.  Een burgemeester als veilingmeester voor wie je zou gaan verhuizen naar Bunnik. Geweldige veilingitems en dan al die gasten! Onze dank is groot.

72.656,- euro

some_text

Cannabidiol tegen epilepsie

Lees alles over ons nieuwste onderzoeksproject: Cannabidiol (CBD) als mogelijke behandeling voor epilepsie. Mogelijk veel effectiever en minder bijwerkingen.

Gelijk naar het  project? Kijk nu op Onderzoek & Projecten.

some_text

 Ontwerp & bouwfooter_logo Basisidee | reclame & meer